Peter Koelewijn Fryske Music Night 2009

Begeleiding artiest - 2009
Featured image for “Peter Koelewijn Fryske Music Night 2009”

Peter Koelewijn, Peter Groot Kormelink, Piter Wilkens zingen je wordt ouder papa live op de Fryske Music Night van 2009.

4e editie Fryske Music Night beste ooit..

Vrijdag 27 november werd in het WTC Expo Leeuwarden de 4e Fryske Music Night gehouden.

Volgens insiders en recensenten de beste tot nu toe! Er kwamen ruim 6.300 bezoekers naar dit muzikale spektakel. De opening werd verricht door Ecoustic met laser en percussie. Meer dan 50 artiesten passeerden de revue en de band Boulevard begeleidde artiesten zoals Ellen ten Damme, Peter Koelewijn, Liesbeth List, Jazzpolitie en Jeroen van der Boom.

Uniek samenspel

De Fryske Music Night staat bekend om haar Friese karakter en dus ook Nederlandse artiesten die hun hits moeten zingen in het Fries. Ieder jaar worden er unieke duos (of trios) gevormd zoals Piter Wilkens en Mink met De Ranjaman. De 3 Ps gaven een bijzonder optreden; Piter Wilkens, Peter Groot Kormelink en Peter Koelewijn brachten op een prachtige wijze Je wordt ouder papa.

Jeroen van der Boom en Froukje Kits (van Boulevard) zongen Sa bisto annex Jij bent zo en het publiek ging totaal uit zn dak!

De Kast zong voor het eerst hun nieuwe single De Hel Foarby en op dat moment sneeuwde het echt in het WTC Expo. Dit jaar waren er veel speciale effecten zoals; vuur, vallende mega ballonnen tijdens 99 Loftballons en explosieve acts met illusie.

De Music Night vormde een avondje uit waar nog lang over werd nagesproken. Liesbeth List en Syb van der Ploeg brachten een versie van de Pastorale met kippenvel. In de pauze zette de Blauhuster Dakkapel de zaal op zn kop en het dak ging er echt af met Peter Koelewijn.

Zon avond eind november begint, aldus de Leeuwarder Courant, folklore te worden waar de Friezen trots op mogen zijn. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze 4e editie; De kwaliteit, opbouw van de avond en het totale programma werd goed ontvangen. Men ontmoet elkaar één keer per jaar op het grootste dorpsfeest van Friesland!