Symfo Classics 2018

Theater tour - 2018
Featured image for “Symfo Classics 2018”

Met twee tournees in twee jaar tijd is Symfo Classics – The Best of Symphonic Rock met het programma ‘Keeping the Dream Alive’ een begrip in Nederland geworden. Het resultaat: uitverkochte theaters en popzalen.

Nu is er de nieuwe editie ‘Sound and Senses’, die ook voor de Belgische markt beschikbaar is. Opnieuw worden vele wereldhits en hoogtepunten uit het rijke oeuvre van de symfonische rock vertolkt. Een grote herkenbaarheid voor een breed publiek (maar ook voor ‘diehard’ fans van het genre) is gegarandeerd. Een unieke live-ervaring waarbij genieten met oren, ogen én met gevoel centraal staat.

Symfo Classics telt maar liefst drie topvocalisten. Edward Reekers en Cindy Oudshoorn waren beiden jarenlang de herkenbare stemmen van de symfonische rockformatie Kayak, bekend van onder andere de grote hitsingle ‘Ruthless Queen’. Derde vocalist Martin van der Starre dankt zijn bekendheid aan o.a. ‘Woodstock the Story’ en ‘Jesus Christ Superstar’. De fantastische band staat onder leiding van Joost Vergoossen, tweemaal uitgeroepen tot ‘Beste Gitarist van de Benelux’.

Symfo Classics spreekt niet alleen een heel breed publiek van muziekliefhebbers aan. Ook de pers oordeelt enthousiast. “Het dak ging er helemaal af. Zelden was een show zo snel ten einde als tijdens deze ruim twee uur durende reis door een symfonisch landschap”, aldus het toonaangevende ‘progressive rock magazine’ iO Pages. Weekblad Regio Oss schrijft: “De intensiteit van de voorstelling dwong grote bewondering af. Het werd met recht een gedenkwaardige muziekavond”.